Powered by Blogger.
RSS

Hero Ummi yg pasrah

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Entry ke-2 utk hari ni,cuba nak ringankan tangan walaupun tak dpt nak lawan entry2 sepupu.So hari ni apa cer blogger sekalian? Harap idea datang mencurah2 la nak update blog ni.
Hampir sebulan sudah berada di bumi Sydney ni yg jauh beribu-riban batu dari ummi. Sayu je rasa bila dgr kawan2 cerita pasal parents.
Diantara ummi dan abah,AR memang rapat sangat dgn ummi. Abah AR tu orang yg selalu busy so jarang la ade masa dgn dia.
Cerita pasal ummi ni teringat masa AR kecik dulu, ummi AR ni ada penyakit lelah so bila ummi lelah mesti AR pergi urut belakang ummi then kata "ummi tunggu la angah besar dulu kalau nak mati pun.bagi angah jadi doktor pastu boleh rawat ummi.angah rawat percuma je". Bila ingat balik ayat tu,rasa nak lempang diri sendiri sebab ade ke patut cakap "tunggu angah besar dulu kalau nak mati pun.."

Dapat ke AR jadi doktor?

Masa kecik2 dulu cakap kat along

AR : along jgn la jadi doktor nt besar.biar angah je jadi,angah nak cari ubat kat ummi.
Along : doktor tu rawat je keje,yg cari ubat tu saintis la
AR : kalau mcm tu angah nak jd doktor & saintis la
Along : jadi la nak jadi ape, along tak minat pun nak jadi tu. Along nak jd mcm Tiger Woods
AR : golf ? nt jadi mcm abah...
(along senyap)

Lepas Along dapat result SPM dia masuk matrik then sambung medic. Ape punya Along la yg cakap tak serupa bikin. So AR dah jadi hero ummi yg kecundang.
Dan AR membawa diri then pilih course Chem.Engineering sbb AR malas nak ambik yg sama dgn Along AR...

Angah sayang Ummi..still Hero kan?


العلل لقاء
  '

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

yad'z said...

hope dapat bawa diri di tempat orang.. (^_^)

Hero Ummi said...

thanks sis Yad'z (tak tahu umur).sedang blajar membiasakan diri nih.umur dah 20++ malu klw tak dpt jg diri.

Mat Gebu said...

salam kenal dari pakcik mat...do take care yeaa..moga dipermudahkan segala urusan, insya allahh...

Hero Ummi said...

thanks uncle mat gebu..terima kasih,insyaallah amiin..

eca said...

thnks copy link your blog...

Hero Ummi said...

wc Eca :)

eca said...

:-) hero ummi.... :-)

Chibby Chubby said...

AR,memberi dgn menerima lain..tp kamu dah bg y terbaek..tabik sama kamu..yeahhhh!!

Hero Ummi said...

tabik sama kamu juga ... HERO kan..