Powered by Blogger.
RSS

Ikut suka u la!

Assalamualaikum..


Duit sape x nak duit, ye x? Walaupun ciput mesti nak gak duit. Kalau orang nak bagi free-free duit kat korang, korang x nak? Gila ape x nak kan. Bagi kat jutawan hartawan wartawan karyawan pun diorang nak gak.

So nak x  DUIT ni?

Kalau x nak, sila tekan [X] kat tab n3 ni...

Korang nak? Yang nak pulak sila terjah kat link bawah ni.. bawah...bawah....
















































































Bawah lagi...























































Ye sila teruskan lagi bawah..... :)




















































































La kan kate nak duit, kena la usaha sikit...





















































































Turun lagi bawah.... 































































































  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

maaf ni entry KASAR !

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

waa hari ni agak panas..panas..huhh hahh..huhh..hahh...
eh lupa lak.. hye korang.. lama dah tak update ni,terasa lak nak update. tapi FB still tak on lagi. puasa FB la jap.

oke dah la intro tuh kan. hari ni AR panas!
panas bila :


  • org assume lebih2
  • org menuduh
  • org fitnah
  • org tunjuk kebodohannya di mata org
banyak lagi la.. oke ni bukan berlaku kat AR la kan.. ni berlaku kat Abg AR di FB-nya.
oke AR ni bukan suka nak prt sc benda tu,takut aib je kan. so sendiri mau ingt lah.

kepada stalker yg teramat budiman > 
dah2 la tu nak buat kerja tak faedah.stakat kau usha2 aje takpe ni mengata terus.dah2 la ambik tahu hal org,org tu tak kcw hidup kau pun.kalau kau nak jual sgt minyak kau,jual kat org lain la.. ni minyak tak laku, abg aku lak kena.ape daaa~ 


p/s : tolong la taubat..tak habis2 nak cari pasal.agak2 ni gelombang stalker kot..semua org kena stalk,kena cakap belakang ni.



ni Abg Google yg bagi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lagu Pokok – Meet Uncle Hussain feat. Hazama (Lirik+Video)




Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai? luruh

[*]
Tanya sama pokok
Apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

[**]
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang [*]
Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana.. na…
Kau masih ada ulang 2x
Kau masih adaaa… ooooooooo!

Ulang [**]
Tanya sama pokok…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lagu Pasha Penghujung – Cintaku (feat. Adelia) Lirik + Video




berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri
aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
 
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu [4x]



p/s : special for my future wife. love u sayang <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Terima Kasih

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum..

Lama sangat dah AR tak update.so rasanya malam ni nak update lah sikit. ummi dah hampir sebulan lebih tak balas email AR.mana la ummi AR ni kan?grr~

terima kasih kepada rakan2 FB atas ucapan birthday pada 28/06 baru-baru ni.tak pernah lagi dapat wish sebanyak tu sbb AR ni "memilih" kawan.agaga memilih atau dipilih? yg tu AR serah pada yg betul2 kenal AR ni la oke?

terima kasih kepada ummi dan abah kerana mendidik AR sehingga AR sampai ke tahap ni.

terima kasih kepada Allah S.W.T kerana memberikan peluang untuk AR masa yg masih panjang untuk tunduk kepada-Nya, perbetulkan kesilapan , dan sebagainya la kan.

so terima kasih...terima kasih....terima kasih....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Itu adat

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum


Itu adat apabila orang lupa kita,itu adat bila orang membenci kita.Dan itu juga adat bila blog kita sudah kurang pengunjung. Adat kan?
AR konfius untuk update hal semasa atau hal diri AR yg dahulu-dahulu.. Kalau tak update,takde langsung la visitor ke blog AR ni. So ni adat ke? Yeah memang ni adat la kan.. =D


Sebegitu jugak adat dalam bola tadi, ye tadi baru. Bila Nurul dah best sumbat goal, Daudsu pulak bertindak sebagai "penyelamat" sampai tersumbat goal sendiri. So adat la kan? Agagaga... Tu la jangan jadi hero sebab hero tu AR je boleh jadi. Adeiii... Agagaga... So 2-1 , congrate Terengganu and congrate juga Kelantan. Takpe, korang dah banyak dapat piala. So cuba piala FA tahun depan pula ye Kelantan. Shahrul, tak berjaya nak cium piala FA as hadiah besday, so mintak ngn baby kamu ye Shahrul. Daudsu,konfem tak boleh tidur ni. Alah,chill la Daudsu..AR tak salahkan kamu ( cehh mcm AR ni Karathu lak).
Apepun Kelantan da best , goal more Kelantan goal more.

Red Warrior
















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mr. Kacak belum berpunya?

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum


Mr.Kacak , merujuk kepada kau..dia...mamat tu...sesiapa je boleh jadi Mr.Kacak ni. Bukan semua mereka yg terdiri dari golongan Mr.Kacak ni dah berpunya..Dan ade juga keliling pinggang.So sekarang ni AR nak fokus kepada yg masih single ni la eh.

Antara sebab Mr.Kacak ni single adalah kerana >>>>


  • Terlalu jual mahal : takde diskaun langsung Mr.Kacak ni. yg ni la membuatkan mereka lambat sikit bertemu pasangan. dalam hati suka,tapi ego so diam je..
  • Persepsi sukar didekati : perempuan ni kalau tengok golongan Mr.Kacak ni, akan ada satu perasaan timbul dalam hati diorang. "padan ke aku?", "layak ke aku?".. Kalau yg jadi partner mereka lak, mesti ramai pesaing.
  • Maintenance Tinggi : tak semua Mr.Kacak ni barang yg diorang pakai tu berjenama je.tapi bukan takde..ade.. so perempuan akan kurang dekat dengan mereka yg macam ni. mana tak nye,takut licin duit sebab kena beli hadiah besday..
  • Terlalu banyak pilihan : dah nama pun Mr.Kacak, mesti la ramai pilihan kan? so bagi mereka takde masalah la cari lambat pun
  • Pentingkan kerjaya : partner / love no 2.. no 1 kerja dulu.. ni la punca Mr.Kacak maintenance tinggi sebab poket "gemuk"

Ni contoh faktor je , ade yg terkena dgn mereka. Ade yg bukan.. So kepada perempuan yg suka golongan Mr.Kacak, jangan takut untuk dekati diorang ni. Tak cuba tak tahu ~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lagu Cuba - Aidil ( Video + Lirik )






Ada angin yang melintang
Ada halang yang terbentang

Setiap sudut itu dirasakan susah
Setiap satu itu dirasakan payah

Ada taufan yang menderu
Ada petir yang meluru

Setiap peluang dirasakan tipis
Setiap hela nafas dirasakan nipis

Pasti punya puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Ada awan kegelapan
Ada langit berlapisan

Setiap ramalan terasa bagai mendung
Setiap musim terasa bagai tengkujuh

Pasti punya puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Pada baris
Butir doa
Kau memohon
Kau berserah

Hanya
Pada
Dia Dia

Cuba
Cuba
Cuba
Cuba

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Terjumpa kertas peperiksaan

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum


Tengah2 bw tadi dan search2 jugak , terjumpa la satu kertas peperiksaan level phD. Masya-Allah, mmg yg xpert aje boleh jawab ni. So ade bran ke korang ni nak jawab? Sediakan pen dan kertas ye ~



Soalan : sila translate surat dibawah.jika anda berjaya menyelesaikan semuanya anda sudah tidak perlu belajar bahasa kelantan yang lain kerana ni sudah melebihi tahap phd.Sila bagi makna bagi perkataan yang di boldkan.


rungkas bin panjat
kg ulu legeh
cabang empat sebelah kanan masjid
sebelah kiri ada sungai,
28119 new town
clown town
_______________________________________________________________________________

syarikat pemasaran budu cap ketenres,
Jalan-jalan cari tak jumpa,
sebelah bangunan tinggi-tinggi,
91182 fertima complex
kay ell.
30 februari 3010


boss,

Meminta Cuti Untuk Beberapa Tahun

Kawan sepertimana bernama di atas, ic 671231-03-5479 adalah salah seorang setaff pihak boss.Dengan bantuan tok bomoh kampung kawan, kawan telah mendapati kawan tidak dapat kelik semula ke pejabat kerana kawan ada masalah urat yang kronik.


2.Pada suatu hari yang agak jo'ong,isteri kawan yang tengah bersalin mengidam mahu makan buah kecunpu .Alhamdulillah, dengan izin Allah pohon kecunpu di belakang rumah kawan sudah berbuah dengan lebatnya.Oleh kerana pokok kecunpu tu agak tinggi, kawan terpaksa mencari siga, kalau takda siga macam mana kawan nak rungkas pokok itu kan.On the way nak cari siga,kawan terjirik anak ayam jiran sebelah.In the same time (terskipping kawan), jiran kawan terkelih aktiviti kawan itu. Apa lagi jiran kawan pun berbobel la dekat kawan.Oleh kerana bosan dengan bobelan saing kawan itu, kawan pun pekong/petong beliau dengan sadat.Nasib baik beliau sempat mengerlik kalau tidak ke hospital jawabnya.Demi isteri tercinta dan anak dalam kandungan pokok buah kecunpu yang masam punrit itu sanggup di rungkas

3. Empat jangkos kemudian, kawan sampai dekat siga tadi.Bawak siga dan sandar pada pohon kecunpu dan kawan mula merungkas pohon itu.Tanpa di duga sebelum separuh perjalanan, kawan di kengkos oleh sedu senno yang sedang rungkas pokok itu bersama kawan.Yak boktam!gila kepala..."kata kawan.Sambil berteriak du du du sakit,kawan mempes turun dari siga.Malang tidak berbau seperti soflan, on the way turun tu salah satu anak siga tu ada setompok minyak urat yang entah dari mana.Setelah terjirik minyak itu, kawan tergelencos jatuh ke tanah jua seperti buah topoh di kait orang.

4. Dengan pertolongan bunyi gedegang buk buk debuk buk, abang kawan yang baru sahaja keluar dari jamban berhungga ke tempat kejadian dalam keadaan cawat kote.Sambil menggeleng kepala kelih abang kawan itu kawan bertempik kesakitan.Sambil di kerling oleh isteri kawan di jendela, kawan di kekpung pergi ke klinik berhampiran dengan menaiki kereta kes.

5. Setelah sebulan duduk neyrak atas lamp-bed (lembek) dan banyak juga di jengkos oleh bini kawan termasuk pakej bobelan sekali kawan sudah boleh duduk congkos atas kerusi, tetapi masih tidak cengkak untuk bangun dan bekerja.Bila nak sial pun kawan tak tahu

Kawan harap sangat lah boss mengerti tentang masalah kawan ni,itulah kawan mahu mintak boss sambung holiday kawan untuk setahun lagi.Dan jangan di sebabkan ini saya di torhok dari syarikat.terima kasih



kawan yang sakit aurat urat,

----------------------
Rungkas bin Panjat
(supervisor bahagian pengetestan budu)



Siap dah? Pastikan siap, then boleh la check jawapan di page yg AR terjumpa soalan ni Pengetua .

Walaupun AR Kelantanese , ade jugak ayat diatas buat AR nak call ummi,tnye jawapan.. TT

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blog yang tidak bertuan

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Blog yang tidak bertuan .... bukan AR maksudkan blog yg tuannya malas nak update. Tapi blog yg tuannya sudah tiada , sudah pergi...

Beberapa hari lalu AR ada la duk bw sorang2, rajin la katakan. Then terbaca la n3 dari seorang ibu ni kata kawan dia yg merupakan blogger juga sudah meninggal dunia. BW lagi... lagi...lagi..jumpa la 1 link ke blog saudara Husni tapi bila tekan error dah , cuba dapatkan maklumat dari kawan-kawan , mereka kata 50/50 hidup atau dah meninggal. Dan juga saudara dan juga bakal doktor , yg ni pun tak tahu still ada atau meninggal. AR akan cuba cari lagi. Tapi bukan pasal ni yg AR nak cakap..


Yg AR nak cakap sekarang ni, AR tengok blog yg tidak bertuan tu traffik masih bagus , follower makin bertambah , komen pun ada. Best la bila dah takde pun org still lagi tgk blog kita dan kisah2 kita dibaca. Tapi adakah blog AR pun akan begitu nanti?? Soalan tinggal soalan..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

The Ariez - Kalimah Cinta ( Lirik )










LIRIK LAGU : THE ARIEZ - KALIMAH CINTA

Ku ingin kau pejamkan mata hanya untuk sekadar ..waktu
Ku ingin bisikkan khalimah cintaku
Dan selepas ini bukalah seluas yang engkau ..mahu
Ku hanya ingin kau tahu
Aku juga mencintaimu.....

Aku ingin kau selalu ada untuk menemani aku
Di segenap ruang hidupku
Aku ingin kau selalu mencintai aku 
Supaya aku tenang selalu

Cintaku hanyalah milikmu
Itu yang kau mahu dariku
Cintamu milikku
Itu juga yang ku mahu
Dariku semua untuk mu
Darimu untuk ku
Semoga kita akan tetap menyatu

Aku ingin kau selalu ada untuk menemani aku
Di segenap ruang hidupku
Aku ingin kau selalu mencintai aku 
Supaya aku tenang selalu

Cintaku hanyalah milikmu
Itu yang kau mahu dariku
Cintamu milikku
Itu juga yang ku mahu
Dariku semua untuk mu
Darimu untuk ku
Semoga kita akan tetap menyatu.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fantasi Seks

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Lagi sekali topik hangat yg sekadar ingin dikongsikan. So kita dalam slot Sharing is Caring oke
Kamu,dia,mereka,dan juga AR sendiri ada kemahuan untuk tahu tentang seks. Mungkin bagi yg tidak suka topik ni akan memandang serong pada AR , tapi percayalah ini normal,semulajadi. Kalau "awak" tak suka,tak bermakna adik-beradik awak, bakal partner awak juga sama seperti awak.

Testosteron? Tahu kan ape tu? Oke kalau hormon tu meningkat atau melebihi tahap normal, seseorang itu akan mengalami masalah kuat nafsu seks. Dengan tercetusnya masalah ni la, seseorang itu mampu buat apa sahaja diluar kawalan. * patut la bnyak kes sekarang kan?

>>>>>>>>>> Bermulalah Fantasi dan Perlakuan Seks... ~


Eh ape maksud fantasi dan perlakuan seks tu?



  • Flasher : gemar menunjukkan kemaluannya kepada perempuan tanda mengenal siapa sasarannya.
Yg ni dah selalu dengar... Kawan duk tunggu bas kat bust stop then datang la manusia mcm ni. Pakai helmet,tau malu gak dia..Dan ada satu babak dalam cerita Playful Kiss..Agaga...






  • Panggilan Lucah : ada yg kata bila dapat sebut hal-hal lucah ni, timbul satu kepuasan pada diri yg ketagih. Dan kebetulan pula dapat la respon , lagi la dia suka buat lagi. Contoh (dialog) lucah "coli u saiz berapa?" , "u tidur pakai seluar dalam tak?" , dan banyak lagi la. So kalau dapat panggilan macam ni, just matikan je panggilan tu
Kalau dapat partner yg suka tanya soalan "vavavoom" macam tu... Ubah la topik tu.







  • Seks Internet : sekarang pornografi kat internet berlambak, dan telah menjadi industri yg mengaut untung berbillion ringgit. Tengok porn video sambil layan, best ke? Yg AR pernah baca perempuan atau lelaki yg buat tu akan rasa sakit di bahagian bawah perut. Tak tahu la sejauh mana kebenarannya sebab AR tak pernah try lagi..
Kalau papa dah sambungkan internet kat rumah, jangan salah guna ye







  • Mengintai : aktiviti ni boleh dilakukan berseorangan atau berjemaah. Dikatakan mampu memberi kepuasan kepada pelaku
Yg duk syok mandi tu,pakai kain basahan ye..






  • Bergesel : yg ni AR selalu nampak..atas bas, konsert dan boleh dikatakan ditempat-tempat sempit berhimpit la.
Ehem...ade partner macam ni? Time date tu nyanyi la lagu "Kalau Berpacaran" ... agagagga...










Banyak lagi la contoh tapi AR bagi yg ni dulu ye.. Sebenarnya benda ni boleh dirawat, kata pakar contoh rawatan yg dikenakan adalah rawatan psikiatri , dan rawatan di hospital mental. So sekarang ni pandai-pandai la bendung benda macam ni nak elak berlakunya kes rogol ke, kes suka sama suka ke.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kenali penyakit seksual

BismillahAlhamdulillah
Assalamualaikum

Ni bukan post 18sx yang nak naikkan traffik ye. Ni semata-mata nak kongsi info, sharing is caring kan? So malam ni kita cakap-cakap pasal penyakit seksual. Orang yg dah kahwin atau remaja perlu tahu tentang benda macam ni. Kepada remaja AR rasa mana-mana remaja yg tahu pasal info ni akan dapat menghindarkan diri mereka dari "seks luar nikah".




AR taknak meleret panjang-panjang, so kita mula ye (:




  • Hepatitis B - penyakit ni disebabkan virus dan boleh mempengaruhi fungsi hati. Virus ni boleh disebarkan melalui { air liur , air mata , hubungan seksual , pemindahan darah }. So kepada sesiapa yg suka sangat kongsi pencukur , berus gigi , dan barang-barang yg boleh menjadi penyebab tu, AR harap korang dah boleh stop la ye.
Tanda - tanda / Gejala : hilang tenaga , hilang nafsu makan , mual , muntah , mata dan kulit jadi kekuningan dan air kencing jadi warna gelap..Check~






  • Molluscum Contagiosum - ni pula sejenis infeksi kulit ringan, dan terjadi disebabkan hubungan seksual. Bahagian yg diserang? Mestilah bahagial kemaluan , perut bahagian bawah , punggung dan juga paha sebelah dalam / bahagian celah kangkang. Ada juga yg terkena di bibir dan mulut. Siapa terkena ni akan diserang 1 hingga 6 bulan.
Tanda - tanda / Gejala : gatal-gatal dan dibahagian tersebut membentuk bulatan dan warnanya keputihan. Rasa gatal pula,rasa yg keterlaluan.





  • Trichomoniasis - terjadi melalui hubungan seksual disebabkan oleh parasit Trichonomas Vaginalis. Kat lelaki, penyakit ni menyerang alat sulit dan urethra. Kat wanita pula, ianya akan menjangkiti kemaluan khususnya vagina. Pesakit yg menghadapi penyakit ni akan berisiko dijangkiti HIV !! err...
Tanda - tanda / Gejala : vagina mengeluarkan bau dan cairan berwarna kelabu atau kekuningan yg luar biasa , gatal dan ketika kencing ia terasa seperti terbakar.





  • Pubic Lice - ni pula disebabkan kutu yg hidup beranak pinak membentuk perkampungan kutu di rambut pubic. Kutu ni menggigit kulit dan bertelur di rambut pubic tu. Kutu ni boleh merebak dengan mudahnye ke bahagian lain juga melalui seluar dalam , atau benda berkain. So korang, hati-hati la waktu pinjamkan pakaian kat kwan-kawan korang tu or waktu kongsi tempat tidur.
 
Tanda - tanda / Gejala : gatal-gatal dan merah disekitar  daerah dan kawasan jajahan pubic




  • Genital Herpes - nama macam nama orang je kan? tapi ni adalah penyakit yg disebabkan virus. Penyakit ni terjadi disebabkan hubungan seksual dan juga seks oral termasuk ciuman. Penyakit ni serang bahagian kemaluan
Tanda - tanda / Gejala : infeksi dan gatal di bahagian kulit disertai tanda melecet yang mengandungi air.



Tu jelah yg AR nak kongsi, nampak macam hal remeh tapi hal remeh ni la kalau tak jaga,kita terjebak. AR tahu kawan-kawan AR tak buat benda-benda macam ni , terutamanya "kissing", tapi kalau nampak kawan-kawan korang buat.. Tegur la, kesian diorang tak tahu info ni.

Selamat beramal ~





Herpes













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lagu Kisah Hati – Alyah ( Lirik dan Video )





Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Eksfolasi?

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum


Meluap-lupa nak update blog, tapi cerita menarik tak de. So macam mana ni? Kita masuk slot "sharing is caring" la kan? Boleh? :]

Hari perkongsian kita pasal "eksfolasi". Apa tu "eksfolasi" ni? Kalau korang nak tahu eksfolasi adalah satu teknik pengelupasan kulit. Bila terjadinya eksfolasi ni, kulit akan bertambah halus dan muda. Kalau tak buat teknik ni, nanti sel kulit mati korang tu akan menyebabkan liang roma tersumbat dan menjadi punca jerawat , bintik hitam dan kulit kusam.

Kita bukan perlu lakukan eksfolasi ni setiap hari ye, ianya bergantung jenis kulit korang. So bila korang patut eksfolasi?

  • Kulit kering : korang boleh lakukan sekali seminggu
  • Kulit berminyak : korang kena buat sekali sehari. Penting!
  • Kulit biasa : buat dua kali sehari or selang setiap hari untuk elakkan eritasi kulit


Korang buat la bergantung dengan kesesuaian cuaca kat tempat korang tu la. Peka ye kawan ~

Korang boleh buat sendiri "adunan" ni dari rumah. Ye betul... barang2 tu ade kat dapur korang. Tak caye?

  1. Minyak Jagung
  2. Pati Buah Oren


Ha ade kan? Oke sekarang cara-caranye lak. Adeii, dah macam nak jadi chef pulak AR ni. =P

  • 1 cawan minyak jagung
  • 1/2 sudu teh pati buah oren
  • korang campurkan dan gaul sebati


Lepas siap tu korang boleh la guna. Bila nak guna ambik la tapi tambah gula sikit, lepas tu urut muka selama 5 minit. Lepas tu macam biasa la , bilas dan lap sehingga bersih.

Selamat mencuba ~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kena pilih wangian yang sesuai

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Ni bukan sesi mengutuk ke ape ke , ni sesi... Ape? ..... Haa..sesi sharing is caring (:
So hari ni AR nak share la tentang wangian. Ada kawan AR tu mempunyai masalah BO yg sangat teruk masa zaman sekolah dulu la. Dan ade juga yang bila kita jalan dibelakang dia , dan dia dah maju jauh dari kita kedepan pun kita masih lagi boleh bau wangian dia. AR bukan nak kata ape la,kadang2 naik sakit hidung ni. Berpada-pada la ye kawan.. So pilih la wangian yg tepat dengan diri kita..

Oke macam mana kita nak tahu apa wangian tepat? Sama ada korang nak pergi tempat jual perfume berjenama atau spa/ apa-apa pusat kecantikan yg menawarkan khidmat "tilikan aura". Tilikan aura ni bukan tilik nasib ye.. Tilikan aura ni kita boleh tahu warna yg sesuai untuk diri kita , apa sifat yg kita cenderung dan banyak lagi la..

"ala...tengah bulan ni. poket dah ringan la"

"duit loan tak dapat lagi"
"mahal la"

 "tak tahu mana letak pusat kecantikan macam tu"

"takut la nak tilik-tilik ni"

Banyak la kan alasan kalau dah taknak keluar duit. Tahu...AR tahu sebab AR pun tak cukup duit jugak. So kita pilih cara free la. Nak? Mesti la nak,sebab dengar "free" tadi. Oke jom ..



Bagi korang yg berpewatakkan lemah lembut , wangian floral mmg masuk la dengan diri korang ni. Kerana selalunya orang yg berpewatakkan lemah lembut akan disenangi. Boleh la cuba wangian berasaskan > melor,kemboja,mawar,melati dan lain-lain


Bagi yg berpewatakkan ala "penggoda" pula adalah jenis orang yg bersemangat. Wangian yg masuk dengan diri korang adalah wangian oriental. Apa contohnya? Contohnya bau manis, vanilla , rempah-ratus , kayu-kayuan.. Ni akan menaikkan lagi semangat dan gaya korang tu.


Jika korang seorang yg aktif, ceria, optimis... Wangian berasaskan buah-buahan boleh membuatkan korang sentiasa segar dan memberikan aura positif kpd korang. Terserah kpd korang jenis buah apa yg korang suka baunya.


Korang ni jenis yg mengikuti perkembangan semasa? Wangian alam semula jadi sesuai dgn korang. Ini termasuk la aroma dedaun , pokok-pokok segar , dan alam semulajadi. Bauan ini boleh meningkatkan daya berfikir korang dan membuahkan idea bernas tanpa berfikir panjang.



So yg mana satu korang? Hanya korang yg tahu. Apapun,jangan terlebih pakai wangian.Cukuplah di nadi lengan , nadi leher dan sedikit di bahagian dada..

Selamat Beramal~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Diet berkesan dgn menggunakan gambar?

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Bila ada AR, ada la ape nak dicerita dan dikongsi tu kan ~

Oke sebelum tu AR nak cakap yg AR jarang dah layan FB tu, so kepada sesiapa yg nak contact boleh la ke Twitter or GoogleTalk AR ye. Oke jom sambung topik!

Memandangkan rakan serumah pun tengah diet , kawan-kawan pun tengah diet , ummi sendiri pun tengah diet ni , AR rasa AR nak jugak la kongsi info yg AR terbaca ni. So nak apply,sila. Taknak sudah..~

    - jom mula borak pasal topik. dah-dah la melalut -

menurut satu kajian, gambar kek dan makanan manis dapat membantu manusia (terutamanya perempuan) makan secara sihat. kajian ni telah dijalankan di Utrecht University di Belanda telah membuktikan bahawa gambar makanan manis sebenarnya menguatkan lagi semangat untuk makan secara sihat.

dalam 54 orang pelajar perempuan dibahagiakan secara 2 kumpulan. 

  • kumpulan pertama disuruh utk melihat gambar kek coklat
  • kumpulan kedua disuruh utk melihat gambar bunga
psikologi Floor Kroese la yg buat kat mereka mcm tu ... =P
then,lepas beberapa ketika ni FK tu letak la coklat dan oatmeal atas meja.
ramai dari kumpulan pertama ternyata lebih menjaga pemakanan kerana mereka mengambil oatmeal. dan ramai juga dari kumpulan kedua memilih untuk mengambil coklat.


so lepas ni kalau rasa kajian FK ni menjadi, boleh la korang lekatkan gambar makanan tidak sihat di pintu peti, pintu bilik , tempat makanan ringan..

selamat mencuba~





























































nak letak semua makanan yg best,mmg tak sudah..so takat ni lah.babai~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saya adalah BLOGGER COMEL

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Hari ni AR nak cuba nasib kat "bloglist" Maira Queen





SAYA BLOGGER BOY COMEL

AR nak tag kawan - kawan AR ni...






 Mesti korang jeles kan? So nak gak? Nak leteww...~


Kalau yg suka blogwalking tu mesti dah pernah nampak banner ni kan? Haa meh dekat sikit nak crita kepada yg tak tau lagi ni..

Maira ni haa , nak buat bloglist ke ape ni. So meh la pakat2 join tak ler susah.. Moh ler!!!


Caranya? Nak tahu? Haa rajinkan jemari anda utk klik ke { SINI }

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wanita dari kaca mata lelaki

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Perempuan .....

"owh...so santek"
"owh...so kiyut..."
"owh...so cumel"
"owh ...so suwit..."
"owh....my girl..."

Banyak la owh kan? Tu mesti korang pernah dengar dari mulut manis balak korang kan? Tapi pernah fikir ke dimata dia korang ni macam mana? AR tak kata semua, tapi AR boleh kata kebanyakkan...

  • mudah tersinggung jika hatinya terusik
  • mudah jemu dan perlukan suasana berlainan
  • suka dipuji
  • tidak percaya kepada lelaki walaupun lelaki tersebut menyayanginya
  • berhati sentimental
  • suka memaksa lelaki 
  • cemburu
  • bersikap penggoda
Ni bukan tuduhan ye...Dengan mengetahui perkara ini lelaki bolehlah mengetahui sikap-sikap perempuan dengan lebih mendalam.
Bagi perempuan pula,kenali diri korang dan bersedia dengan apa yang bakal dicetuskan oleh lelaki. 



Bini Mr.Google

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 Aurat Wanita

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Sharing is caring kan? So terjumpa la benda menarik utk di share ni, so baca la ye kawan-kawan..
Kepada wanita , ni untuk peringatan korang la. Kepada lelaki, boleh la korang menegur nanti.

1. Bulu kening - Menurut Bukhari, Rasullulah melaknati perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening - Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.

2. Kaki memakai gelang berloceng - Dan janganlah mereka (perempuan) menghentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan - Petikan dari S ura h An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah .

3. Wangian - Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang - Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.

4. Dada - Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka - Petikan dari S ura h An-Nur Ayat 31.

5. Gigi - Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya - Petikan dari Hadis Riwayat At-Thabrani, Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.

6. Muka dan leher - Dan tinggallah kamu (perempuan) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu. Keterangan : Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.

7. Muka dan Tangan - Asma Binte Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja - Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.

8. Tangan - Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya - Petikan dari Hadis Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.

9. Mata - Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya - Petikan dari S ura h An Nur Ayat 31.

Sabda Nabi Muhamad SAW, Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.

10. Mulut (suara) - Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik - Petikan dari S ura h Al Ahzab Ayat 32.

Sabda SAW, Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi - Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.

11. Kemaluan - Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka - Petikan dari S ura h An Nur Ayat 31.

Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam Syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya - Hadis Riwayat Riwayat Al Bazzar.

Tiada seorang perempuanpun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah - Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.

12. Pakaian - Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud , An Nasaii dan Ibn Majah.
Petikan dari S ura h Al Ahzab Ayat 59.

Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah diken ali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.

Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya -
Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.

13. Rambut - Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Serba sedikit tentang lelaki yg wanita patut tahu

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Apa yg wanita perlu tahu pasal lelaki? Banyak...mesti la banyak kan. Begitu juga apa yg lelaki perlu tahu pasal wanita ni..Just nak kongsi,so jom baca 

  • terima dia agar dia terima korang : terima dia, jangan ubah dia.kerana jika korang ubah dia,akan keluar watak insan lain yg mungkin korang tak suka.
  • fahami dia agar dia fahami korang : fahami sikap semulajadi lelaki yg boleh disesuaikan dgn diri korang, ianya lebih baik dari anda mengubahnya.asalkan sikap itu tidak melanggar batasan agama, dengan cara ini dia akan cuba utk fahami korang pula.
  • percaya untuk dipercayai : jangan fikir lelaki akan percayakan korang kalau korang sendiri tak percaya kepadanya. hidup ini meminta pada yg ada, memujuk pada yg sayang.
  • hormati dia sebagai lelaki : hormati dia, secara auto dia akan hormati korang
  • hidup lelaki lebih mudah : perempuan suka berkias,lelaki sukakan yg jelas
  • bahasa lelaki adalah berlainan : apa yg diucapkan tidak sama dgn apa yg dimaksudkan , bkn dia menipu.lelaki tidak pndai melahirkan perasaannya dlm bentuk kata-kata. so lebih baik kenal kelakuannya berbanding percakapannya.
  • lelaki suka membisu : perempuan berkebolehan untuk suarakan sesuatu berbaur sensitif / dukacita tetapi lelaki lebih suka merahsiakan.
  • jangan paksa lelaki : bila perempuan mendesak lelaki,mungkin perempuan terbabit akan mendedahkan sesuatu yg perempuan itu tak suka. so lebih baik jangan desak dan jangan siasat hingga ke akar umbi
  • lelaki berahsia dengan lelaki lain : berbeza dengan perempuan, mereka suka jika teman karib mereka tahu masalah mereka.tetapi bagi lelaki,mereka lebih suka berahsia
Ni hanya sedikit info le untuk membantu kaum hawa kenali dan rapat dgn future husband mereka or sape2 la. Kalau nak praktik,ambik la. Taknak takyah..~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AR mahu bercinta lagi!!

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

cinta menuntut pengobanan kan? so jangan tanya kenapa org yg berkorban itu sanggup berkorban.. kerana org yg berkorban tu sebenarnya sudah tahu apa risiko2 yg bakal dia tempuhi. (:

cinta sejati ibarat api yg membakar dedaun.
pasangan hidup kita ibarat dedaun yg basah dan kita ibarat daun yg kering.
dan cinta kita itu pasti akan menyemarak.

cinta sejati tanpa bersyarat.
cinta sejati juga tak minta dibalas kerana ianya kekal sepanjang hayat.

cinta sejati tak bertambah dgn kebaikan.
cinta sejati tak bertambah dgn kekayaan.

cinta sejati tak berkurang dgn keburukkan.
cinta sejati tak berkurang dgn kemiskinan.

cinta sejati tak pernah terancam.
cinta sejati tak pernah curiga.

cinta sejati pertimbangan adil.
cinta sejati mendidik cahaya mata berjiwa Rasulullah.
cinta sejati semakin lama semakin sayang.

terimalah cinta dengan hati yg terbuka jika cinta datang kepada kita, kepada yg belum merasai nikmat cinta didunia, jangan risau.. akan ada peluang untukmu disana mungkin.



abg Google main cintan ni..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kenapa takde ShoutMix?

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum


ramai dah tanya Ar kenapa takde ShoutMix kat blog AR ni? oke, AR bukan selfish pun sebenarnya... AR akan letak SM tu tapi bukan sekarang, nanti2 la kot ye. sesiapa yg follow AR tu insya-Allah AR follow balik. sepupu AR pun seorang blogger, dia click la satu link yg dihantar oleh hamba Allah ni di SM dan secara tiba2 dia punya tab closed and lappy padam.. Lepas pada tu dia dah tak boleh buat n3 pun , entah kenapa dia pun pelik. mungkinkah kerana link tersebut? ye atau tidak itu AR kurang pasti tapi mcm byk dah jadi so AR nk turunkan sikit risiko tu. oke?


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ni aku punya cerita. Jangan gelak!!!!!!

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Sebelum Lina Adryana,Nurliyana Rau'dhah,Alia Zara,Acu dan apa2 lagu nama yg digunakan update pasal ni, biar AR yg update dulu.

AR anak ke-2 dari "beberapa" org adik beradik..Tapi ummi kata AR la paling banyak songeh. Start dari darjah 5 kot..Ape songeh tu?

  • Darjah 5 : Ternak
A : ummi,td ustaz ada cerita pasal Nabi kita dulu gembala kambing/biri2 (ikut lah)
U : memang la,dulu kan ummi ada citer..dah tu kenape?
A : angah nak jugak mcm tu...plis...
U : kambing?ala...mane ade tempat
A : belakang rumah tu....(takde la luas sgt)
U : hurmm..(mengeluh mcm nk setuju). nanti la ummi carikan
A : takpe,kwn angah punya bapak ade bela.angah dah tempah,ummi keluar duit je.pastu buat kandang ye
U : dah tempah...? (muka blur)


lepas sebulan dapat la menatang tu, sampai ponteng kelas semata-mata nak jaga kambing. Last sekali hilang sekor, yg betina beranak sekor..Nenek nak wat kenduri,so dia beli sekor. Lepas beberapa bulan ade org nak pulak sekor..Tinggal baby je,so jual balik kat bapak kawan sbb "semua makhluk perlukan kasih sayang parents".. END



  • Tingkatan 2 : Bela
tiap-tiap petang mesti ada je org main kuda depan rumah..kan best kalau AR pun ada kuda...hurm...

UMMI !!!!!!! ANGAH NAK KUDA ...~
ummi pun garu kepala pulak,mana nak capai sekor kuda dekat 10k dah. 2 bulan selepas ckp nk kuda tu, tiba la besday AR, so dpt la menatang tu. Sampai sekarang ye kuda tu ada and beranak pinak dah. END ~


Pasir dipantai pun berubah inikan pula minat AR kan .. So lepas tu



  • Tingkatan 4 - Pertanian
Tengok kawan menanam and dapat hasil yg menguntungkan , so apa lagi AR pun nak. Adegan pujuk memujuk nenek berhasil , so dapat la tanam pisang. Jom nyanyi jap..

duit masyukk..masyukk..masyukk.. duit masyukk...

Banyak ke songeh tu? Sikit je kan? Hahaha...THE END!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Muslihat Jejaka

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Tak salah kot bila 2 jejaka ada muslihat demi menjaga privasi.Chewah ayat..privasi ape sangat la ni kan?
Antara sebab bila lelaki bermuslihat :

  1. Dia keliru dengan diri
  2. Dia bukan nak timbulkan masalah sebab tu dia tak mengaku dulu tentang ape2 kesalahan
  3. Demi menjaga hati yang tersayang
  4. Dorongan insan-insan yg dipercayai
So jangan terus assume dan jangan terus marah je terutamanya kpd (nama dibawah) kerana akan ada sebab..And jangan bertindak melulu..Please!!!!!!!!!!
{ lina adryana,nurliyana,alia zara,acu,raudhah, dll}

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jangan risau kawan =)

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

(hari ni ber"aku" "kau" )

Oke aku nak senyum puas2 dulu =) .............................................................................................................
Mulakan..


Bismillah..Aku wujud!
Jangan risau dan jangan semakkan fikiran korang dengan pertnyaan aku ni wujud ke tak.Memang aku dah lali dengan ayat ni.Dari musim aku bercinta lagi,putus,bercinta dan putus..Ayat ni berlegar..
As a blogger korang akan ke "gath" kan? Aku...?Urm aku tak.Tapi tak bermaksud aku ni tak wujud..Korang jangan fikir 10 tahun akan datang kalau ade gath lagi,aku memang tak join jugak. agagagaga~

Silent Reader..sesuai kan untuk aku yg macam ni.. Jangan risau,aku akan ada bila tiba masanya.Heyy aku ni bukan misteri pon cuma aku perlu waktu. Sampai bila..Biar saje ditentukan.. =)

العلل لقاء

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dude Harlino & Asmirandah - Bunga-Bunga Cinta



Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
lyricsalls.blogspot.com
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Memboncah di hati
Harapan dan suci
Dalam mihrab cinta

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kau yg kreatif

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

AR memang minat la BW blog yg kreatif ni.. Mereka punya idea yg sangat kreatif untuk menambah pendapatan dan secara tak langsung tunjukkan bakat yg mereka ade. Kalau la AR kreatif macam tu..





Yg ni paling menarik sebab dengan kertas je boleh buat macam-macam dah. Comel je semua, so kepada yg berminat nak tempah barang-barang yg dihasilkan ni boleh la ke miezam.blospot.com .





KedaiCikEnoy ni menawarkan barang handmade seperti hp case , pillow , dll. Tapi AR tertarik dgn pillow la. Kebetulan "budak kecik" AR nak satu pillow dari sini.. Tapi Cik Enoy ni blm hantar maklum balas lg kat AR. So berminat? No hp pon dah ade kat atas tu.. url pon disertakan. Jangan malas untuk singgah ye.


Buat masa ni AR tertarik utk dua blog ni je dulu , nanti AR survey lagi yep!


العلل لقاء

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kita dah tak cukup tanah !

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Banyak dah berita yg AR terima pasal kawan-kawan AR yg nak quit belajar.Alasan yg diberikan


alaa bro,study background english language la..siot je aku,nk speaking pon broken habis.ape ko ingt aku ni zizan n johan raja lawak ke...~


Ok kawan..Meh sini nak bagitau sket ni ye. Korang ingat kat sini Mat Saleh cakap takdak broken ke... Korang dah takleh lari dari benda ni kawan.AR nak cakap ni,kat sini orang berlumba nak belajar bahasa ibunda kita.Ok jangan la pulak salah faham..AR suh korang adapt dengan bahasa penjajah dalam masa yg sama mantapkan penguasaan bahasa ibunda kita sendiri.



think out of the box (entah betul tak ayat)



AR sendiri pun tak pernah tinggalkan Mr.Dict (kamus) bila kat sini, akan ade je dalam bag ni. Bagi sesetengah diorang malu buat mcm ni sebab bagi diorang benda mcm ni akan jatuhkan maruah mereka. Tapi bg AR tak salah pun kan, Mat Saleh pun guna kamus. Jangan cetekkan pemikiran,ni la masa untuk kita bangun dan keluar dari kepompong yg sempit..Masa untuk berubah~



kita dah tak cukup tanah untuk berlari, wahai saudaraku



Kenapa AR kata tak cukup tanah dah? Sebabnya sekarang ni nak interview pape pun,bonus diberikan kepada candidate yg ade kelebihan dalam bahasa (selain bahasa rasmi). Hal yg mungkin akan terjadi suatu hari nanti apabila kamu nak apply kerja sebagai "waiter" pun,kamu akan diminta untuk tunjukkan kelebihan dari segi bahasa. Bila ditanya tentang "skills" , adakah kamu akan tersenyum atau sebaliknya?



Usah malu untuk menuntut ilmu, berguru selagi mampu , insya-Allah hidupmu tidak dibayangi belenggu.

 

SELAMAT HARI GURU untuk semua guru-guru yang mendidik AR secara langsung ataupun tidak langsung.
:::::: GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA :::::::



Jangan segan jangan malu untuk berubah kerana sekarang kita perlu mengejar masa!

العلل لقاء 



 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Benda dah lepas~

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Naik bengang bila semalam takleh nk wat new post,rasa naik habis hormon2 ni..Nasib baik la malam ni dah ok.Terasa nk bercakap pasal feeling...cinta...rasa...jiwa..memandangkan Amani ( sepupu ) berada dalam *mode cinta* ..

Sejak bila AR terlibat dalam "puppy love" ?

Terlibat dalam kancah puppy love ni masa bila dah lupa la, tapi yg betul2 declare sekali (puppy love).. Masa tu gedik tengok kawan ade aweks so AR pun nak try..Kenal la awek sorang ni tapi tak tahan lama sebab dia punya gatal lebih dr ulat bulu..agagagaga...(ni sebelum date ngn dia yg nama G tu ye).. Kenal2 tapi tak couple sbb rasa mcm serabut jep <<< mula2 la.

Lepas dapat 1st love mmg happy ler kan , then putus jugak sbb ade masalah sket ....

tertutup sudah pintu, pintu hatiku
yang pernah dibuka waktu, hanya untukmu
kini kau pergi dari hidupku
ku harus relakanmu walau aku tak mau

Lepas tu tak kapel dah sbb nth la,bukan tak berminat tp rasanya blm masa.. Takat kwn2 special tu ade la


Cukuplah saja berteman denganku
Janganlah kau meminta lebih
Kutak mungkin mencintaimu
Kita berteman saja
Teman tapi mesra

Aku memang suka pada dirimu
Namun aku ada yang punya
Lebih baik kita berteman
Kita berteman saja
Teman tapi mesra 
*sape lak punya ni....agagaga...ummi ler


Then bila dah lama bwk status duda takde anak ni mula la bila ade yg dekat,mudah jatuh hati.. Hurm.. bila disoal "kau suka ke sayang?" , mula la terkapai2 baru nak fikir..

ku terlanjur...
ku terlanjur cinta kepadamu..
ku terlanjur sayang kepadamu..

Bukan main lagi kan penangan hati ni, lalai sikit je terus jadik!

العلل لقاء

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Baru betul macam ni

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Hari ni test , hari tu tak buat so buat hari ni. Semalam try korek soalan bocor dari kawan so dapat la soalan 1 hingga 50 semua bocor.Bagus kan kawan-kawan kat sini? So semalam study soalan tu then buat jugak la latih tubi yang lain n revision sket. Tapi tak banyak jugak la sebab semalam ade masalah sket so hadap jelah ape kemungkinan hari ni.

OTW ke bilik peperiksaan(individu) kalau ramai masuk dewan periksa la...

Pensyarah dari enth negara mana,tengok rendang cam Jepun,kulit redup cam Bangladesh mulakan sesi potpek 20 minit..Gelegak otak rasa panas,then sebelum buat test tu kene jawab soalan kualiti diri 500 soalan 30 minit.Ingat nak jawab cincai je tapi bawah skrin tu tulis yg keputusan soalan kualiti diri ni akan mempengaruhi jawatan,kredibiliti kita semasa menuntut disini. Silau skrin pc lagi mmg buat AR mual sesangat!

Pensyarah tu melilau sekitar macam la boleh tengok note utk jawab soalan tu. So tamat soalan ke 500 pada minit ke 29.. Jeng3 hebat tak?

Tunggu soalan test ditransfer dari pc pensyarah ke pc kita ( 10 minit ) ............


Macam AR kata soalan dah bocor so mesti la cepat je kluar boleh balik tidur ni kan..Hahaha...Soalan masuk,jeng3.... Mata tengok soalan, tersenyum puas sebab TAKDE SATU PUN SOALAN YANG SAMA MASUK!!!!!!!!!! Haha...arghhhhhh!!!!! &^*(%^^&$%$^%*&% < Marah diri sendiri.


Moralnya,pensyarah kat sini rajin buat soalan..

العلل لقاء

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tu la korang.... Salah tafsir

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Reti membaca? So baca....

  • telapak tangan berpeluh,hati dan suara anda tersekat ... itu suka bukan cinta
  • tangan korang tak dapat berhenti dari memegang dan menyentuhnya...tu bukan cinta tapi berahi
  • korang bangga menjadi miliknya dihadapan semua orang...itu megah
  • korang suka sebab tahu dia akan selalu disamping.. itu kesepian
  • korang masih bersamanya kerana semua orang ingin mendekatinya.. tu pulak kesetiaan
  • menerima cintanya kerana tidak mahu menyakiti hatinya .. haa yang tu kasihan
  • memberi semua yang korang suka kepadanya.. itu kemurahan hati
  • korang cakap kat dia yang dia adalah satu-satunya hel yg sering korang fikirkan.. itu kepalsuan
Habis yg mana yg dikatakan CINTA tu ?

  1. korang menerima kesalahan diorang kerana itu sebahagian daripada peribadinya
  2. anda tertarik kepada orang lain tapi masih bersamanya dgn setia
  3. rela memberikan hati korang,kehidupan dan jiwa raga
  4. hati korang tersentuh bila dia sedih
  5. korang menangis untuk kepedihannya sedangkan dia cukup tegar
Tu la yg dikatakan CINTA.... =/

Erti CINTA adalah bergantung apa dan siapa yang berkata tentangnya..

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Korang tau maksud CINTA? Liar!!!!

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Apa itu cinta ? Sapa tau angkat jari antu cepat... Kau tau? Kau? Tau jugak... Kau pun...
Urm..........KORANG BOHONG!!!!!!!!!!!!!!
Korang tak tau ape tu Cinta.. Korang tak tau ape itu cinta~


Sampai laa ni belom ade definisi tepat tntg CINTA walaupun ade la kan pihak memane yg gambarkan secara gramatikal >>>>>>>> cinta adlh PERASAAN YG SANGAT MENDALAM , cinta adalah bersifat SUBJEKTIF serta mempunyai OLAKAN EMOSI POSITIF.

Kata cik kak Natalie Angier ni cinta adalah PERASAAN YG UNIVERSAL YG AKN SELALU ADA SELAGI MANUSIA TU ADA.

CINTA tu ade hubung kait gak dgn kuasa.. Sebab bila kita neh ada perasaan cinta tu, kita akan terdorong utk menguasai dan memiliki..Zaman laa ni cinta tu AR tgk dah mcm satu tuntutan bkn pengorbanan. Bila tuntutan tu tak beres, berlaku la kekerasan dr segi fizikal atau psikologi.

So pepandai la korang fikir dan kaji balik ye


العلل لقاء

Google

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

IKLAN PERCUMA Untuk Blog ANDA

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Iklan Percuma Untuk Blog





Sebab AR nak terpilih untuk Iklan Percuma dari Kyerull ni :


blog AR ni blog baru so nak la orang kenal + review blog AR ni
cara yg bagus untuk blogger baru nak naik
memberikan peluang dan galakkan untuk Kyerull buat amal untuk blogger

 Oke siap..Tu je.Melalut banyak2 nanti kena "sekeh" pulak..
Korang nak join? ---------> pergi sini Epilog Sebuah Blog
Tarikh tutup ikut suka hati owner =)
Selamat mencuba



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jangan buat benda pelik la!

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Selalu kita dengar pihak lelaki akan intai2 anak dara utk dijodohkan dgn anak mereka. Yg zaman Ahmad Albab tu tak yah ambik kira la,dah berape dekad dah tuh.
Chatting dgn sepupu beberapa hari lepas,terus dapat story gempak.Ade ke patut kawan ummi AR bertanya2 mcm nak datang tanda AR utk ank dara die..
TAK LAWAK la makcik...bg ler anak dara makcik tu cari pilihan dia sendiri.
Ummi..jgn buat lawak dgn terima pulak ye. Kalau ummi terima,mana angah nak letak awek angah yg sorang tu..

Nak gugur kot jantung dengar,bila fikir sekali lagi naik seram je rasa..lawak pun ade jugak.

Berangan jom!!

Kawin bukan dgn pilihan hati, bercinta lepas kawin..then bina keluarga..
Hello ingat ni novel Kau Yang Satu ke??

العلل لقاء

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS