Powered by Blogger.
RSS

Ni aku punya cerita. Jangan gelak!!!!!!

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Sebelum Lina Adryana,Nurliyana Rau'dhah,Alia Zara,Acu dan apa2 lagu nama yg digunakan update pasal ni, biar AR yg update dulu.

AR anak ke-2 dari "beberapa" org adik beradik..Tapi ummi kata AR la paling banyak songeh. Start dari darjah 5 kot..Ape songeh tu?

  • Darjah 5 : Ternak
A : ummi,td ustaz ada cerita pasal Nabi kita dulu gembala kambing/biri2 (ikut lah)
U : memang la,dulu kan ummi ada citer..dah tu kenape?
A : angah nak jugak mcm tu...plis...
U : kambing?ala...mane ade tempat
A : belakang rumah tu....(takde la luas sgt)
U : hurmm..(mengeluh mcm nk setuju). nanti la ummi carikan
A : takpe,kwn angah punya bapak ade bela.angah dah tempah,ummi keluar duit je.pastu buat kandang ye
U : dah tempah...? (muka blur)


lepas sebulan dapat la menatang tu, sampai ponteng kelas semata-mata nak jaga kambing. Last sekali hilang sekor, yg betina beranak sekor..Nenek nak wat kenduri,so dia beli sekor. Lepas beberapa bulan ade org nak pulak sekor..Tinggal baby je,so jual balik kat bapak kawan sbb "semua makhluk perlukan kasih sayang parents".. END



  • Tingkatan 2 : Bela
tiap-tiap petang mesti ada je org main kuda depan rumah..kan best kalau AR pun ada kuda...hurm...

UMMI !!!!!!! ANGAH NAK KUDA ...~
ummi pun garu kepala pulak,mana nak capai sekor kuda dekat 10k dah. 2 bulan selepas ckp nk kuda tu, tiba la besday AR, so dpt la menatang tu. Sampai sekarang ye kuda tu ada and beranak pinak dah. END ~


Pasir dipantai pun berubah inikan pula minat AR kan .. So lepas tu



  • Tingkatan 4 - Pertanian
Tengok kawan menanam and dapat hasil yg menguntungkan , so apa lagi AR pun nak. Adegan pujuk memujuk nenek berhasil , so dapat la tanam pisang. Jom nyanyi jap..

duit masyukk..masyukk..masyukk.. duit masyukk...

Banyak ke songeh tu? Sikit je kan? Hahaha...THE END!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Zulfikar Hazri said...

uiiyyohhhhh dapat kuda masa birthday? dah mcm hollywood la plak...bestnye

Syazana Ismail said...

nak gelak jugak...adesh!!! kah3x

Hero Ummi said...

Zulfikar : ni la penangan para ibu, sanggup bg walau bnda tu mcm "cis" jap.haha..


Syazana : gelak smpai puas dulu ye.adeii