Powered by Blogger.
RSS

Dah tertulis Ummi

Bismillah Alhamdulillah
Assalamualaikum

Dua tiga hari ni selalu dapat text dari ummi.. Katanya sebulan AR takde kat rumah,mcm lama sangat dah. Ummi..ummi... macam2 la. Ke nak ambil hati je ni...?


Ummi.. setiap manusia yg Allah jadikan itu fakir, maka Allah kurniakan sesuatu di dalam kefakiran itu supaya kita semakin berusaha.. Semakin dekat dengan-Nya.. Dan itulah Nur..

Nur = Cahaya , bg Angah Nur jugalah petunjuk utk Angah. Kerana Nur, Angah terbuka hati utk berhijrah. Dengan penghijrahan ini jugak la, Angah nak buka peluang utk Along dan jugak Angah. Peluang utk Along jd Hero Ummi..Itu yg selayaknya ummi, tempat yg Angah selalu ada adlh tempat Along. Angah jugak nak jd seseorang yg mampu buat abah senyum utk Angah, yg mampu sedar akan kehadiran Angah, yg akan kata kat kwn2 dia "dats my boy" bila Angah bawa balik kejayaan. Tak ummi...ni bukan Angah mengunkit, Angah tak dendam sikit pun kat Along.. Tapi Angah mahu jd mcm Along. Angah tak marah bila Angah lg cemerlang pada Along, tapi dimata abah Along yg terbaik. Angah tahu akan tiba satu masa, abah akan cium ubun2 Angah, restu perjalanan Angah..

Angah taknak jd org yg berjaya semata-mata utk dijulang. Angah nak jd org yg berjaya sebab Angah mahu org sekeliling Angah ada sebab utk mereka juga berjaya. Walau apa pun yg abah kata, walau Angah dimaki pun, Angah tahu selepas ni Angah yg menghulurkan tangan disaat dia jatuh, Angah yg akan pimpin bila dia dah tak larat, dan Angah sedia utk usung keranda dan usung dia ke liang lahad. Ye,bukan abah je,tapi ummi juga.. Berbanggalah ummi sebab Angah janji bila ummi dan abah tutup mata, takkan ada satu pun ajaran agama yg abah dan ummi semai,baja dalam diri Angah yg Angah takkan ikut...

Satu je Angah mintak, restu Angah kat sini.. redhakan Angah disini. Jangan risau, Angah pandai jaga diri... Sebab Angah kan hero... Hero Ummi..


العلل لقاء


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

Azzriani Azman said...

sedih :(

Hero Ummi said...

sedih itu anugerah.. =)
senyum kerana byk lagi benda yg perlu kita lalui,jauh lagi perjalanan hidup ni =)

iszieylyanziy said...

sentap sebentar,,,ape pon,,goodluck,,,one day tu pasti akan tiba :)

Hero Ummi said...

sentap ape pulak ni cikgu???
thanks..

Chibby Chubby said...

semua takdirnye